dokumentumfilm / documentary - 72' - 2022 
A Feldolgozatlanul című ismeretterjesztő dokumentumfilm a 2008–2009-ben elkövetett romák elleni rasszista gyilkosságsorozat emlékezetét és a társadalomba való beágyazottságát mutatja be. A film apropóját a Romano Teatro színtársulat A Gyűlölet mosolya című előadása, és annak próbafolyamata adja. A filmben a darab alkotói, valamint szociológusok és művészek is megszólalnak. Megpróbálnak választ adni arra a kérdésre, hogy hogyan képes feldolgozni a magyar társadalom egy ilyen tragédiát, és miért lehet szükség arra, hogy műalkotások szülessenek róla. A film célja, hogy emléket állítson a tragédiának, és felhívja a figyelmet arra, hogy a művészet nem csak segíthet a feldolgozásban, de egyben feladata is. 
///
Unprocessed is a documentary about the memory of the Roma killings of 2008-2009. The film is inspired by the theater group "Romano Teatro" and the rehearsals and performance of their play commemorating the hate crimes, titled 'The Smile of Hate'. The documentary features the play’s creators, as well as sociologists, journalists and artists who are looking for an answer on how Hungarian society can cope with such events. The film draws attention to how art can help in processing such events, and how this might be it's primary task.
///
rendező / director - FUCHS Máté 
producer - FUCHS Máté
operatőr / DOP - PAPP Máté
kameraman / cameraman - VAJDA Gergely Balázs
vágó / editor - LÁNG Alexandra
rendező asszisztens / assistant director - ELEK Judit Sára produkciós asszisztens / production assistant - BOGNÁR Flóra
helyszíni hang / sound recording - BOGNÁR Flóra, ELEK Judit Sára
 fényelés / colorist - SALMA Levente
hangutómunka / audio post-production - BALOGH Péter
zene / music by - SZABÓ Bálint "Gosheven"
grafika / graphic design - ÁSMÁNY Zoltán

szereplők / cast - Barakonyi Szabolcs, Daróczi János, Fliegauf Bence, Kóczé Angéla, Munk Veronika, Tódor János, Vágvölgyi B. András, Ambrus Zoltán, Horváth Zsolt
Gyártók / produced by: Goethe Institute / 444.hu / Freeszfe Egyesület / Kontra
Back to Top